Az RGP (Rigid Gas Permeable) kontaktlencséket gyakran írják fel keratoconusban szenvedő egyéneknek, amely állapot a szaruhártya elvékonyodását és kúpszerű kidudorodását okozza. Az RGP lencsék merevek és sima optikai felületet biztosítanak, ami segíthet a keratoconusszal kapcsolatos látási problémák kijavításában.

Íme néhány kulcsfontosságú szempont a keratoconus RGP kontaktlencsével történő korrigálására:

Indikáció: A keratoconus már nagyon korai stádiumban sem korrigálható szemüveggel.

Kialakítás: A keratoconusra gyártott RGP lencsék mind egyedi tervezésűek, az egyén szemformájához és állapotához igazítva. Gyakran nagyobbak, mint a hagyományos RGP lencsék, hogy stabil illeszkedést biztosítsanak és megakadályozzák a lencse elmozdulását. Az egyedi tervezéshez elengedhetetlen a szemről cornae topográfiás vizsgálat készítése.

Alapanyag: Az RGP lencsék kemény, magas gázáteresztő anyagból készülnek, amely lehetővé teszi, hogy az nagy mennyiségű oxigén érje el a szaruhártyát. Ez elengedhetetlen az egészséges szem és az optimális látás fenntartásához.

Látáskorrekció: Az RGP lencsék segíthetnek javítani a látást azáltal, hogy simább és szabályosabb felületet biztosítanak a fénynek a szembe jutáshoz. Kijavíthatják a keratoconushoz kapcsolódó valamennyi fénytörési hibát.

Kényelem és alkalmazkodás: Az RGP lencsékhez való alkalmazkodás eltarthat egy ideig, különösen azok számára, akik még nem viseltek kontaktlencsét. Szükség lehet némi alkalmazkodásra, és meg kell szokni a merev lencse érzését a szemen. Ez általában pár nap szokott lenni. A kényelem és az optimális látás biztosítása érdekében fontos, hogy kövesse szemészeti szakembere útmutatásait a lencse behelyezésével, eltávolításával és tisztításával kapcsolatban.

Rendszeres nyomon követés (kontroll): Keratoconus esetében különösen fontos a rendszeres kontroll vizsgálatokon való megjelenés, és az előírt időben a lencse csere. A kontroll vizsgálatok alkalmával az illesztő orvos figyelemmel kíséri a lencse illeszkedést, értékeli a lencse hatékonyságát, és elvégzi a szükséges változtatásokat a lehető legjobb vizuális eredmény biztosítása érdekében.

Fontos, hogy amennyiben keratoconus betegséget állapítottak meg Önnél, konzultáljon szakemberrel, aki keratoconusra kifejlesztett kontaktlencsék illesztésére szakosodott. Minden esetben átfogó szem- és látás vizsgálatot végeznek, hogy meghatározzák a legmegfelelőbb lencsét az Ön számára, és megfelelő útmutatást adnak azok használatához és gondozásához.

Bővebb információkért hívják a +36-70-544-4520 telefonszámot, vagy foglaljon időpontot a rendelésre.