A kifejezetten szabálytalan szaruhártya kezelésére tervezett lágy conus kontaktlencsék keratoconus esetén is használhatók főleg az enyhe (korai) keratoconusban szenvedő egyének esetében.

Íme néhány kulcsfontosságú pont a keratoconus lágy kontaktlencséivel kapcsolatban:

Indikáció: keratoconus kezdeti (korai) szakaszában

Látáskorrekció: A keratoconushoz használt lágy kontaktlencsék segíthetnek korrigálni a szaruhártya szabálytalan alakját, javítva a látást a keratoconushoz kapcsolódó fénytörési hibák esetében. Fontos azonban megjegyezni, hogy a lágy lencsékkel elért látáskorrekció szintje nem biztos, hogy olyan jó lesz, mint a kemény, gázáteresztő lencsékkel történő korrekció esetében.

Kényelem és alkalmazkodás: A lágy kontaktlencsék általában jobb kezdeti kényelmet nyújtanak, mint a merev gázáteresztő lencsék. Egyes egyének esetében itt is szükség lehet egy alkalmazkodási időszakra. Fontos, hogy kövesse az ajánlott viselési ütemtervet, a tisztítási utasításokat, és keresse fel szemészeti szakemberét rendszeres ellenőrzésre, hogy biztosítsa a kényelmet és az optimális látást.

Szakmai konzultáció (kontroll): A keratoconus korrigálására szakosodott szemészeti szakemberrel való konzultáció elengedhetetlen. Itt felmérik a keratoconus állapotát, és meghatározzák az Ön speciális igényeinek legmegfelelőbb lágy lencséket. Útmutatást adnak a lencse behelyezéséhez, eltávolításához és megfelelő gondozásához is.

Ne feledje, hogy a keratoconushoz használt lágy kontaktlencse típusa az Ön egyéni állapotától és a szemészeti szakember ajánlásától függ. Végigvezetjük Önt az illesztési folyamaton, és biztosítjuk, hogy a látási igényeinek leginkább megfelelő lencséket kapja.

Lágy keratoconus lencse választása esetén fontos tudnia, hogy az esetek nagy százalékában, ahogy a keratoconus progrediál (előre halad) valószínűleg szükség lesz lencse típus váltásra, így a lágy keratoconus lencse az esetek szinte valamennyi esetében csak mint kezdeti megoldás alkalmazható.

Bővebb információkért hívják a +36-70-544-4520 telefonszámot, vagy foglaljon időpontot a rendelésre.