A hibrid kontaktlencse olyan típusú kontaktlencse, amely egyesíti a merev gázáteresztő (RGP) lencsék és a lágy kontaktlencsék jellemzőit. Úgy tervezték, hogy mindkét lencsetípus előnyeit biztosítsa, például az RGP lencsék által biztosított éles látást és a lágy lencsék nyújtotta kényelmet.

A hibrid lencséknek jellemzően merev gázáteresztő központjuk van, amely a szaruhártya alakjának egyenetlenségeit kijavítva tiszta látást tesz lehetővé. A lencse középső részét puha lencseanyag veszi körül, amely a szaruhártya külső részét fedi. Ez a puha anyag javítja a kényelmet és a lencse stabilitását.

A hibrid kontaktlencsék fő előnyei a következők:

Látásélesség:

A lencse merev közepe kiváló látáskorrekciót biztosít, különösen asztigmatizmussal vagy más szabálytalan szaruhártya-betegséggel (pl. keratoconus) küzdő egyének számára.

Kényelem:

A lencse puha külső gyűrűje növeli a kényelmet azáltal, hogy jobb könnycserét tesz lehetővé és csökkenti a lencse érzékelését.

Könnyebb alkalmazkodás: 

Sok viselő könnyebben alkalmazkodik a hibrid lencsékhez a hagyományos RGP lencsékhez képest, mivel a „puha szoknya” párnázó hatást biztosít a szem számára.

A hibrid lencséknek azonban vannak hátrányai is, többek között:

Költség:

A hibrid lencsék általában drágábbak, mint a hagyományos lágy vagy kemény kontaktlencsék speciális kialakításuk miatt.

Ápolás:

A hibrid lencsék gondos tisztítást és lencse ápolást igényelnek az optimális teljesítmény és relatív hosszabb élettartam érdekében. 

Mind a költség, mind az ápolás esetében fontos tudni, hogy a hibrid lencséket 6 havonta új lencsére kell cserélni a gyári javaslat alapján!

Illeszkedés és elérhetőség: 

A hibrid lencsék speciális illesztési követelményei miatt előfordulhat, hogy nem mindenki számára megfelelőek. Ezenkívül a rendelkezésre álló paraméterek és előírások köre korlátozottabb lehet, mint a hagyományos lágy vagy kemény illetve sclerális lencséknél.

Ha hibrid kontaktlencsét fontolgat, elengedhetetlen, hogy konzultáljon egy szemészeti szakemberrel, aki felméri szemének egészségi állapotát, eldönti, hogy Ön megfelelő jelölt-e, és végigvezeti Önt az illesztési folyamaton. Segíthetnek eldönteni, hogy a hibrid lencsék a megfelelő választás-e az Ön speciális igényeinek és életmódjának megfelelően.

Bővebb információkért hívják a +36-70-544-4520 telefonszámot, vagy foglaljon időpontot a rendelésre.